Παγκόσμια Τράπεζα: Εκδίδει το πρώτο ομόλογο με βάση blockchain

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, 13:22
Παγκόσμια Τράπεζα: Εκδίδει το πρώτο ομόλογο με βάση blockchain
Στην πρώτη έκδοση δημόσιου ομολόγου το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε τεχνολογία blockchain, ύψους 100 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (73,16 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ) προχωρά η Παγκόσμια Τράπεζα, σε μια δοκιμή για τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών πρακτικών πώλησης ομολόγων, που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες.

Η Commonwealth Bank of Australia, αποκλειστικός διαχειριστής της έκδοσης, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι το ομόλογο, διετούς διάρκειας, θα έχει απόδοση 2.251% και ημερομηνία διακανονισμού την 28η Αυγούστου.

Το ομόλογο "Bondi" - Blockchain Operated New Debt Instrument - θεωρείται ένα πρώτο βήμα στην εξέλιξη της αγοράς ομολόγων προς την αυτοματοποίηση, με ταχύτερες και φθηνότερες διαδικασίες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, της οποίας τα ομόλογα αξιολογούνται ως ΑΑΑ, χρησιμοποιεί συχνά την δυνατότητά της να δανείζεται φθηνά από τις αγορές για να λειτουργήσει ως αρωγός στην ανάπτυξη νέων αγορών ομολόγων και να προωθήσει νέα καινοτόμα εργαλεία για τις συναλλαγές.

Η Αυστραλία είναι δημοφιλής «δοκιμαστικός σωλήνας» για την εξέλιξη της αγοράς, λόγω των παραδοσιακά αναπτυγμένων υποδομών της για χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά και της εξοικείωσης των επενδυτών με το αυστραλιανό δολάριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, 13:22