Πάνω από τα 52.000 δολάρια το Bitcoin με ώθηση ένα νέο tweet του Musk

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 14:55
Πάνω από τα 52.000 δολάρια το Bitcoin με ώθηση ένα νέο tweet του Musk

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Elon Musk υπερασπίστηκε την πρόσφατη επένδυση της εταιρείας του ύψους $1,5 δισ. στο Bitcoin, σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί «μια λιγότερη χαζή έκδοση» των μετρητών.

«Όταν το οποιοδήποτε νόμισμα έχει αρνητικά πραγματικά επιτόκια, μόνο ένας χαζός δεν θα κοιτούσε κάπου αλλού» ανέφερε ο Musk οδηγώντας το Bitcoin σε νέο ρεκόρ την Παρασκευή, πάνω και από τα 52.000 δολ. όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Κατά μία έννοια, τα σχόλια του Musk συνοψίζουν ένα από τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγορές φέτος, σημειώνει το Bloomberg.

Με τόσο πολλά μετρητά να διοχετεύονται στο χρηματοοικονομικό σύστημα από τις κυβερνήσεις για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον πληθωρισμό και αναζητούν εναλλακτικές περιοχές για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.

«Το να κατέχεις Bitcoin, που είναι απλώς μια λιγότερο χαζή έκδοση ρευστότητας από τα μετρητά, είναι αρκετά περιπετειώδες για μια εταιρεία του S&P 500» σημειώνει ο Musk στην ανάρτησή του, που ήρθε σε συνέχεια ανάρτησης του Bloomberg για τις δηλώσεις του Changpeng Zhao, CEO του ανταλλακτηρίου Binance.

Ο Musk διευκρινίζει παράλληλα ότι η απόφαση της Tesla να αγοράσει Bitcoin δεν αντανακλά άμεσα την άποψή του.

Πάνω από τα $52,000 το Bitcoin με ώθηση ένα νέο tweet του Musk

Το Bitcoin σημειώνει άνοδο 1,2% στα 52.669 δολ., σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ από την αρχή της εβδομάδας εμφανίζει άλμα περίπου 10%.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 15:03