Πάνω από τις προβλέψεις αυξήθηκε τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα κερδών, σημάδι σταθερής ανάπτυξης για τη βιομηχανία, με φόντο τη σταδιακή βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η αύξηση 0,9% ήρθε να προστεθεί στην αύξηση 1,2% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει τις εξορύξεις και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, αυξήθηκε επίσης κατά 0,9% κατά τη διάρκεια του μήνα. Τα κέρδη του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεταποίηση αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,4% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 8,1% το τελευταίο έτος.

Η αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας των βιομηχανικών μονάδων αυξήθηκε σε 78.7% από 78.1% έναν μήνα πριν – το υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Η ανάκαμψη του εν λόγω δείκτη, που έχει ανέβει σχεδόν κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες από το χαμηλό του Απριλίου 2020, φανερώνει την ικανότητα της βιομηχανίας να καλύπτει τις κενές θέσεις εργασίας και να εξελίσσονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης