Το ευρώ έσπασε για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014 το όριο των 1,25 δολαρίων σε καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι είναι πλέον πολύ πιο βέβαιος ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα προσεγγίσει τον στόχο της ΕΚΤ.

Το ευρώ, το οποίο κινούνταν ήπια πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου, αυξήθηκε κατά 1% έναντι του δολαρίου στα 1,2527 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Ντράγκι τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να είναι διατεθειμένη να επεκτείνει το μέγεθος ή το μήκος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, εάν οι οικονομικές προοπτικές γίνουν πιο δυσμενείς.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η έντονη κυκλική δυναμική» και τα πρόσφατα δεδομένα «ενισχύουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει προς τον στόχο του πληθωρισμού κάτω ή κοντά στο 2%».

Ο Ντράγκι δήλωσε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί τη δύναμη του ευρώ λόγω της πρόσφατης μεταβλητότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αλλά δεν έθεσε σημαντικές ανησυχίες για το νόμισμα κατά τις εισαγωγικές του παρατηρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης