Υπό πίεση παραμένουν τα ιταλικά ομόλογα καθώς πλησιάζει ο σχηματισμός μιας αντικαθεστωτικής κυβέρνησης στη χώρα. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου BTP ενισχύεται κατά περισσότερες από 4 μονάδες βάσης στο 2,287%.

Το 10ετές ισπανικό ομόλογο διαφοροποιείται καταγράφοντας αύξηση σχεδόν μισής μονάδας βάσης στο 1,465%, ενώ το πορτογαλικό ομόλογο διάρκειας 10 ετών ενισχύεται κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,930%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός Πρόεδρος Sergio Mattarella θα συναντήσει τους ηγέτες του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν ποιος θα ηγηθεί του συνασπισμού των δύο κομμάτων.

Ένδεκα εβδομάδες μετά από τις εκλογές, τα δύο κόμματα είναι έτοιμα να προτείνουν έναν πρωθυπουργό του οποίου το πρόγραμμα –που συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα- κάνει λόγο για περικοπές φόρων πολλών δεκάδων δισ. ευρώ, για επιπλέον δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας και μια μετακύλιση των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων.

Ενώ το όνομα του πρωθυπουργού δεν έχει επιβεβαιωθεί, τα ιταλικά ΜΜΕ δηλώνουν πως ο κορυφαίος υποψήφιος είναι ένας σχετικά άγνωστος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Giuseppe Conte, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, αλλά προτάθηκε ως πιθανός υπουργός από το Κίνημα Πέντε Αστέρων πριν από τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης