Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη χορήγηση ιατρικού εξοπλισμού, ύψους 34 εκατ. ευρώ, στα δημόσια νοσοκομεία από την Περιφέρεια Αττικής, «σφράγισε» το Ελεγκτικό Συνέδριο μετά και την έγκριση που έδωσε.

Πρόκειται για «μία σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες αλλά και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, καθώς μέσα στον Μάρτιο θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, ο οποίος μίλησε διπλή επιτυχία. «Αφενός άνοιξε ο δρόμος για τη υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας προς όφελος των δημόσιων νοσοκομείων και του δικαιώματος των πολιτών στην Υγεία, αφετέρου υποστηρίξαμε σθεναρά τους όρους του διαγωνισμού και κερδίσαμε όλες τις εκδικάσεις των ενστάσεων», σημειώνει ο κ. Καραμάνος.

Επίσης τόνισε ότι «ο διαγωνισμός ήταν απόλυτα διαφανής με αποκλειστικά κριτήρια το χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων, ενώ οι πολυεθνικές προσπαθούσαν να επιβάλλουν υποκειμενικά κριτήρια στις τιμές».

Στην ίδια ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρεται ότι «είναι η πρώτη και μοναδική που ανέλαβε τέτοια αρμοδιότητα, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το υπουργείο Υγείας» και ότι «ο διαγωνισμός αμφισβητήθηκε δικαστικά από δύο μεγάλες πολυεθνικές, όμως, σε όλα τα δικαστήρια που έγιναν, συμπεριλαμβανομένης και “πρότυπης δίκης” στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώθηκε η Περιφέρεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τονίζεται ότι «με την ευκαιρία, ανοίγει ο δρόμος, σε πανελλαδικό επίπεδο, για μια ριζική απλοποίηση αλλά και διαφανή και αξιόπιστη διενέργεια διαγωνισμών στον τομέα των προμηθειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Που, επιπροσθέτως, ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα από παλιά».

Τι περιλαμβάνει η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού

Συγκεκριμένα, η προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού περιλαμβάνει:

– Μαγνητικό τομογράφο 1,5 TESLA widebore για τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Αττικό

– Μαγνητικό τομογράφο 3 TESLA widebore για τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας και Ευαγγελισμός

– Μαγνητικό τομογράφο 1,5 TESLA για τα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Σισμανόγλειο

– Σύστημα αξονικής τομογραφίας 16 τομών για τα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Σωτηρία

– Σύστημα αξονικής τομογραφίας 64 τομών για τα νοσοκομεία Γεννηματά, Αλεξάνδρα και Ασκληπιείο

– Ψηφιακούς Στεφανιογράφους για τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Γενικό Κρατικό Νικαίας, Τζάνειο

– Ψηφιακό Αγγειογραφικό Συγκρότημα για τα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία, ‘Αγιος Σάββας, Σισμανόγλειο, Τζάνειο, Θριάσιο

– Μεικτό Ψηφιακό Καρδιοαγγειογραφικό Συγκρότημα για τα νοσοκομεία Σωτηρία και ΚΑΤ

– Πλήρες Αναισθησιολογικό Συγκρότημα για τα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό Νικαίας, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας

– Τηλεχειριζόμενο ακτινογραφικό – ακτινοσκοπικό σύστημα με κατακλινόμενη εξεταστική τράπεζα για το νοσοκομείο Ελπίς

– Ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα για τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Γεννηματά, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας

– Ψηφιακό Συγκρότημα Κλασικής Ακτινοδιαγνωστικής για τα νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Λαϊκό και ΚΑΤ

– Σύστημα παραγωγής ραδιοφαρμάκου (κύκλοτρο) για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «οι ‘Αγιοι Ανάργυροι»

– Συγκρότημα PET/CT για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «οι ‘Αγιοι Ανάργυροι»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης