Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για τη ρύθμιση δύο σημαντικών θεμάτων, ζητά  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο σύλλογος των γιατρών της Αθήνας, με 2 επιστολές του στον υπουργό Υγείας, αναφέρει ότι θα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο, το προβλημα στη  συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών σε αλλοδαπούς και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ιατρική διαφήμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ στην πρώτη επιστολή του, προς τον Βασίλη Κικίλια, ζητά να επιλυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη συνταγογράφηση των φαρμακευτικών ουσιών που χρειάζονται ειδική συνταγή ναρκωτικών ουσιών, σε περιστατικά παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ .Το πρόβλημα όπως αναφέρει, δημιουργήθηκε καθώς η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «ναρκωτικών», δεν μερίμνησε για τις περιπτώσεις συνταγογράφησης σε πρόσωπα, τα οποία δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, όπως οι πολυάριθμοι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα μας προσωρινά, είτε για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Ο ΙΣΑ σε μία ακόμα επιστολή του τονίζει την ανάγκη άμεσης  τροποποίησης της νομοθεσίας, για τις πινακίδες των ιατρείων και γενικότερα την ιατρική διαφήμιση, για την οποία εξακολουθεί να ισχύει ένα αναχρονιστικό νομοθετικό καθεστώς, όπως επισημαίνει.

Στην επιστολή παρατίθενται προτάσεις του Συλλόγου οι οποίες παρότι έχουν κατατεθεί εδώ και χρόνια δεν έχουν ληφθεί υπόψιν, όπως επισημαίνεται ώστε να δωθεί ουσιαστική λύση στο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με αφορμή τις επιστολές αυτές επισήμανε πως ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο τη χάραξη μιας πολιτικής προς όφελος της δημόσιας υγείας, του ασθενή και του ιατρικού κόσμου, προσθετοντας: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρά λάθη που ευελπιστούμε ότι με την εποικοδομητική συνεργασία θα  διορθωθούν προκειμένου να γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος υγείας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης