Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το πρωί της Δευτέρας, υποστηριζόμενες από τις θετικές προοπτικές για την αύξηση της ζήτησης των καυσίμων στο επόμενο τρίμηνο, ενώ οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνάντηση του OPEC+ αυτή την εβδομάδα για να δουν πώς θα ανταποκριθούν οι χώρες παραγωγής.

Τα συμβόλαια του brent Αυγούστου σημειώνουν άνοδο 50 σεντς ή 0,7% στα 69,22 δολάρια το βαρέλι, αφού διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της διετίας την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβόλαιο του WTI παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 66,87 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερα κατά 55 σεντς ή 0,8%.

Οι αγορές σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο είναι κλειστές εξαιτίας εθνικών αργιών.

Και τα δύο συμβόλαια βρίσκονται σε σωστή τροχιά ώστε να καταγράψουν άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα καθώς οι αναλυτές αναμένουν ότι η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα ξεπεράσει την προσφορά παρά την πιθανή επιστροφή των ιρανικών εξαγωγών αργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιράν βρίσκεται σε συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις από τον Απρίλιο, και εργάζεται αναφορικά με τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι Τεχεράνη και Ουάσιγκτον αναφορικά με τις κυρώσεις και τις πυρηνικές δραστηριότητες, για να επιστρέψουν σε πλήρη συμμόρφωση με τη συμφωνία για τα πυρηνικά ου 2015.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά κατά 650.000 βαρέλια ημερησίως και 950.000 στο γ΄ τρίμηνο και δ΄ τρίμηνο αντιστοίχως.

Ο OPEC+, με τη συμμετοχή των μελών του Οργανισμού και των συνεργατών τους, όπως η Ρωσία, συνεδριάζει την Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης