Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν την εβδομάδα οι πετρελαϊκές τιμές εν τω μέσω αβεβαιότητας για το πότε ο OPEC και οι σύμμαχοί του θα ξεκινήσουν να αυξάνουν την παραγωγή, παράλληλα με τα νέα σημάδια της αυξημένης αμερικανικής παραγωγής.

Το brent υποχωρεί 0,95% στα 76,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ το west texas intermediate διαμορφώνεται 0,52% χαμηλότερα, στα 65,47 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτής commodities της UBS Wealth Management ανέφερε ότι οι επενδυτές θα ήθελαν μεγαλύτερη σαφήνεια από τον OPEC σχετικά με την αύξηση της παραγωγής.

Το brent έχει υποχωρήσει σχεδόν 5% από το τέλος Μαΐου λόγω των ειδήσεων ότι η Σαουδική Αραβία –η de facto επικεφαλής του OPEC- και η Ρωσία, ήταν κοντά σε μια συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής.

Η πιθανή απόφαση για αύξηση της παραγωγής μετά από ένα χρόνο που παραμένει στα ίδια επίπεδα, παρακινήθηκε εν μέρει από το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο της προσφοράς από το Ιράν και τη Βενεζουέλα, δύο χώρες-μέλη του OPEC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το brent τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο συμβολικό όριο των 80 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2014, κυρίως λόγω της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ να αποχωρήσει από την διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης