Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου, με το brent να σκαρφαλώνει κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι απεργίες σε Νορβηγία και Γκαμπόν ήρθαν να προστεθούν στις ανά τον κόσμο διαταραχές της παραγωγής.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 15 σεντς ή κατά 0,2% στα 74 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αργό τύπου brent, παραδόσεως Νοεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 57 σεντς ή κατά 0,7% στα 78,64 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου, έχοντας στη διάρκεια της συνεδρίασης φτάσει έως τα 79,51 δολάρια.

«Ο κίνδυνος γύρω από την προσφορά εξακολουθεί να λειτουργεί καταλυτικά για τις κινήσεις του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα καθώς η αγορά αξιολογεί το βαθμό στον οποίο οι ανανεωμένες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν θα εμποδίσουν τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου», σχολιάζει αναλυτής τομέα εμπορευμάτων της Schneider Electric.

«Ενώ τεχνικά έχει δοθεί στις χώρες προθεσμία έως τις 4 Νοεμβρίου από τις ΗΠΑ για να διακόψουν τις εισαγωγές από το Ιράν, τρέχοντα ζητήματα όπως η ασφάλιση των φορτίων ή οι όροι των μακροπρόθεσμων συμβολαίων επηρεάζουν ήδη τις ροές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης