«Η κυβέρνηση μόνιμα στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων και των συνταξιούχων», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου και «τις αυξήσεις που προκύπτουν για ένα μεγάλο μέρος των συντάξεων».

«Ξεκινήσαμε από ελλείμματα, προχωρήσαμε στα πλεονάσματα και βελτιώνουμε όλες τις παροχές. Και μισθολογικές και συνταξιοδοτικές», προσέθεσε ο υφυπουργός και σημείωσε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεσμευτήκαμε να σταματήσουμε την κατηφόρα και το πράξαμε. Ανασχέσαμε την διαρκή πτώση. Δεσμευτήκαμε ότι θα προχωρήσουμε σε πολιτικές βελτίωσης για να ελαττώσουμε τις απώλειες από τα μνημόνια. Και το κάναμε».

Όσον αφορά τη νέα ρύθμιση για οφειλές, σε έως 120 δόσεις, ο κ. Πετρόπουλος βεβαίωσε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα νομοθετηθεί και θα εφαρμοστεί από τον Μάρτιο «χωρίς εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια». Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν και όσοι έχουν διακόψει επαγγελματική δραστηριότητα ή αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω οφειλών.

«Η ρύθμιση θα γίνεται γρήγορα, με ένα φιλικό στο χρήστη σύστημα και χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλων», σημείωσε ο υφυπουργός, ωστόσο επισήμανε ότι δεν θα εντάσσονται όσοι στρατηγικά εγκαταλείπουν υφιστάμενες ρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών έναντι περικοπών της περιόδου 2012 – 2014, ο υφυπουργός είπε ότι «δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική κρίση», υπογραμμίζοντας ότι «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να περάσουν από τη βάσανο του λογαριασμού, πόσο κοστίζει και αν μπορεί να γίνει αυτό που θα πουν». «Αυτό που λένε δημόσιο συμφέρον σχετίζεται και με την ικανότητα της χώρας να ανταποκρίνεται στην εκτέλεση των αποφάσεών τους» προσέθεσε.

Τέλος, ο Τ. Πετρόπουλος αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε ότι η στάση της ΝΔ «ενισχύει τα ακροδεξιά μορφώματα» και τόνισε:

«Η επόμενη περίοδος θα φέρει στο προσκήνιο τα θετικά επιτεύγματα αυτής της συμφωνίας. Όταν θα γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο θα έχουν φανεί τα μεγάλα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης