Δεν έχουν βελτιωθεί οι οικονομικές προοπτικές τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, σε ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα ίσως είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αργότερα τον Ιούλιο.

Αφότου οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερά τα επιτόκια τον προηγούμενο μήνα, ο Powell άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια στους επόμενους μήνες εάν δεν βελτιωθούν οι οικονομικές προοπτικές που σκιάζονται από την αβεβαιότητα για την εμπορική πολιτική και την αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, φαίνεται ότι οι αβεβαιότητες αναφορικά με τις εμπορικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την ισχύ της παγκόσμιας οικονομίας, συνεχίζουν να επηρεάζουν τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε, οι αξιωματούχοι της Fed αντιμετωπίζουν μια δυσοίωνη προοπτική επί του παρόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά εργασίας παραμένει υγιής και οι καταναλωτικές δαπάνες είναι σταθερές. «Η βασική μας εκτίμηση είναι η οικονομική ανάπτυξη να παραμείνει σταθερή», τόνισε.

Τόνισε ακόμη ότι η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, λόγω πιθανώς των ανησυχιών για το εμπόριο.

«Το οικονομικό momentum φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί σε κάποιες μεγάλες οικονομίες, και αυτή η επιβράδυνση θα μπορούσε να επηρεάσει την αμερικανική οικονομία», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης