Το δολάριο υποχωρεί σήμερα έναντι του γεν, επιστρέφοντας προς το χαμηλό 4,5 μηνών που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των ανησυχιών γύρω από τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας καθώς και των σχολίων ενός αξιωματούχου της Federal Reserve σχετικά με τον υποτονικό πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in είπε στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο θα μπορούσε να γίνει απρόβλεπτη αν η Πιονγιάνγκ δεν σταματήσει τις “προκλητικές ενέργειες” μετά την τελευταία δοκιμή πυρηνικών βομβών.
Διπλωμάτης της Β. Κορέας προειδοποίησε χθες ότι η χώρα του ήταν έτοιμη να στείλει “περισσότερα πακέτα δώρων” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες ισοτιμίες κινούνται σήμερα σε στενό εύρος διακύμανσης εν όψει σειράς συνεδριάσεων μεγάλων κεντρικών τραπεζών: η κεντρική τράπεζα του Καναδά και της Βραζιλίας συνεδριάζουν σήμερα, και αύριο η Σουηδική Riskbank και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ΕΚΤ θα παρακολουθηθεί στενά από τους επενδυτές για τυχόν σχόλια ή ενδείξεις σχετικά με την πρόσφατη δύναμη του ευρώ, μια ανησυχία που θα μπορούσε να την καθυστερήσει από το tapering του QE.

Το ευρώ ενισχύεται οριακά κατά 0,1% στα 1,1928 δολάρια, έχοντας χτυπήσει το ισχυρότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015 την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δολάριο υποχωρεί 0,3% έναντι του γεν και στο 108,54, κοντά στο χαμηλό 4,5 μηνών που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα και το 108,265. Το αμερικάνικο νόμισμα δέχεται πιέσεις και από τα σχόλια του αξιωματούχου της Fed Lael Brainard ότι ο πληθωρισμός είναι μακριά από τον στόχο και ότι η Fed θα πρέπει να είναι προσεκτική σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης