Τη διενέργεια 982 ελέγχων, με στόχευση σε αποκλειστικά τουριστικές επιχειρήσεις, προχώρησαν τον Μάιο ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσίασε τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τα αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στον κλάδο του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mόνο τον Μάιο, σε αποκλειστικά τουριστικές επιχειρήσεις διενεργήθηκαν 982 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 325 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.145.554,51 ευρώ, ενώ σε άλλες 43 περιπτώσεις παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου το ΣΕΠΕ διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

«Για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται στην αρχή κάθε τουριστικής περιόδου αλλά και για να επιτευχθεί η συμμόρφωση των επιχειρήσεων, η δράση του ΣΕΠΕ προσανατολίστηκε στον τουριστικό κλάδο νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, για το διάστημα 1 Ιουλίου με 15 Σεπτέμβριου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης