Στην διεθνή τουριστική έκθεση «Ferie for Alle», που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας και αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Σκανδιναβία, που πραγματοποιείται από το 1998, έχοντας κάθε χρόνο πάνω από 60.000 επισκέπτες, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Το κοινό της έκθεσης αποτελείται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικιακά ομάδας και οικογένειες, τα οποία επισκέπτονται την έκθεση για να κλείσουν επιτόπου τις διακοπές τους στα τουριστικά γραφεία, που επίσης συμμετέχουν ως εκθέτες.

Το κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει στον επισκέπτη και γεύτηκε παραδοσιακά εδέσματα. Οι Δανοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και πολλοί από αυτούς επισκέπτονται επανειλημμένως το νησί. Ο πολιτιστικός πλούτος, η κρητική διατροφή, αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης για τους Σκανδιναβούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Primo, Detour, Apollo, Spies, έγινε γνωστό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, ότι το ενδιαφέρον των Δανών για την Κρήτη παραμένει υψηλό και ότι η κίνηση για φέτος είναι σταθερή με αυξητικές τάσεις παρότι στο παρόν έτος δεν θα υπάρχει η απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Billund προς τη Σητεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας, τα μηνύματα που φτάνουν στον διευθυντή του μέχρι τώρα είναι θετικά και προβλέπεται πάνω από 6% αύξηση από τις προγραμματισμένες θέσεις για Κρήτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης