Πτώση 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 14:27
Πτώση 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα καθώς η αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Ασία τροφοδότησαν την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 2% στα 58,11 δολάρια το βαρέλι στις 13:36 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 1,9% στα 52,86 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν χθες ύστερα από την πολύ μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης στα αμερικανικά αποθέματα αργού.

«Με το μπρεντ να μην καταφέρνει να διασπάσει το επίπεδο των 60 χθες, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, η αυξανόμενη αβεβαιότητα στην αγορά παρασύρει πτωτικά σήμερα τις τιμές του πετρελαίου» σχολίασε ο Τζοβάνι Σταουνόβο, αναλυτής πετρελαίου στην UBS.

Οι ανώτατοι αξιωματούχοι οικονομικής πολιτικής της Ομάδας των 20 (G20) συνεδριάζουν στη Σαουδική Αραβία αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσουν τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, ενώ τα νεότερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ασία κρατούν τους επενδυτές σε επιφυλακή.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, με πάνω από 200 ανθρώπους σε δύο φυλακές να βρίσκονται θετικοί στον ιό.

Την ίδια ώρα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία υπέστη τη μεγαλύτερη συρρίκνωσή της εδώ και επτά χρόνια τον Φεβρουάριο, λόγω της επιδημίας του ιού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 14:30