Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, καταγράφοντας παράλληλα την πρώτη της εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς πάγια υψηλότερου κινδύνου, όπως οι μετοχές, όντας πιο αισιόδοξοι για την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

«Η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα σήμερα καθώς οι θετικοί προς την ανάληψη ρίσκου επενδυτές είναι αισιόδοξοι για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει αρνηθεί την πρόσφατη φημολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο θέλουν να κλείσουν συμφωνία τώρα», σχολίασε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Think Markets. «Από την άλλη οι επενδύτες δεν πρέπει να πάρουν το βλέμμα τους από το χάος του Brexirt, επειδή δεν έχουμε ακόμη ιδέα πού κατευθυνόμαστε και αυτό έχει επηρεάσει την ανάπτυξη στο Ην. Βασίλειο και την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 9,70 δολάρια ή 0,8% στα 1.282,60 δολάρια ανά ουγγιά -έχοντας φύγει από το υψηλό δύο εβδομάδων των 1.293, 80 δολαρίων που πέτυχε στα μέσα της εβδομάδας.
Για την εβδομάδα το συμβόλαιο έχασε περίπου 0,5%, αφήνοντας πίσω του τρεις σερί εβδομάδες ανόδου.

Στο μεταξύ, το ασήμι Μαΐου έχασε 13,7 σεντς η 0,9% στα 15,399 δολ. ανά ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης