Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019, 12:13
Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μετοχές οδηγούν σε πτώση τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών σήμερα, με τις ενδείξεις μίας χαλάρωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να περιορίζουν τις απώλειες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε χθες ότι θα υπάρξει εμπορική συμφωνία με την Κίνα μετά τις θετικές κινήσεις του Πεκίνου, ηρεμώντας τα νεύρα που είχαν τεντωθεί από την κλιμάκωση της ρητορικής την περασμένη εβδομάδα και οδήγησαν στον εκτροχιασμό των αγορών.

Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου υποχωρούσε 0,4% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 0,1% στις 11.30 (ώρα Ελλάδας). Οι μετοχές των HSBC Holdings Plc, British American Tobacco και AstraZeneca, που είναι εισηγμένες στο βρετανικό χρηματιστήριο, υποχωρούσαν μεταξύ 0,3% και 1,3% και ήταν το μεγαλύτερο βαρίδι για τον Stoxx 600. O δείκτης του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου FTSE MIB σημείωνε οριακά κέρδη 0,04%, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ήταν χθες πολύ κοντά σε συμφωνία για τον σχηματισμό μίας νέας ιταλικής κυβέρνησης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019, 12:13