Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απίθανο να αποσύρει τη δέσμευσή της για να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, καθώς τα μέλη της χρειάζονται περισσότερο χρόνο να αξιολογήσουν τις προοπτικές της οικονομίας και του ευρώ, αναφέρουν τρεις πηγές το Reuters.

Η ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπάρχει μια ολοένα και πιο αυξημένη διάθεση για αναθεώρηση του μηνύματος πολιτικής στις “αρχές” του 2018, και συγκεκριμένα μια υπόσχεση να συνεχίσει το πρόγραμμα εκτύπωσης χρημάτων μέχρι ο πληθωρισμός να επιστρέψει στον στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό έχει οδηγήσει τους επενδυτές να μεταφέρουν “πιο μπροστά” τις προσδοκίες τους για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ από το 2011, και έχει τροφοδοτήσει την άνοδο του ευρώ σε υψηλό τριών ετών έναντι του δολαρίου.

Ωστόσο, τρεις πηγές στο –ή κοντά- στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δήλωσε πως οποιαδήποτε θεμελιώδη αλλαγή στις εκτιμήσεις ήταν πιθανό να έρθει αργότερα, με τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όταν οι φορείς χάραξης πολιτικής επικαιροποιήσουν τις οικονομικές τους προβλέψεις, να φαίνεται πιο πιθανή επιλογή.

«Χρειαζόμαστε μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή», αναφέρει μία από τις πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης