Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας κράτησε σήμερα αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό του χαμηλό καθώς η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει πλήξει σοβαρά τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 4,25% μετά τις διαδοχικές μειώσεις που πραγματοποίησε νωρίτερα φέτος. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα αναφέρει ότι θα εξετάσει και νέες μειώσεις στις επόμενες συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πανδημία του κορονοϊού σε νέα έξαρση και τον αριθμό των κρουσμάτων να σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι προοπτικές της – ήδη πληγωμένης από τα προηγούμενα lockdowns – οικονομίας έχουν επιδεινωθεί σημαντικά.

Στο μεταξύ, το ρούβλι έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες και συνεχίζει να καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν πώς θα επηρεαστούν οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα.

Το ρούβλι κερδίζει έδαφος μετά τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας με το δολάριο να χάνει περίπου 0,3% στο 76,3692.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης