Ρωσία: Η στρατηγική του ΟΠΕΚ+ δεν χρειάζεται αναθεώρηση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, 18:19
Ρωσία: Η στρατηγική του ΟΠΕΚ+ δεν χρειάζεται αναθεώρηση
Η στρατηγική του ΟΠΕΚ+ προς το παρόν δεν πρέπει να αναθεωρηθεί, δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο διατηρήθηκε στα 700 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως χωρίς να φθάσει το 1εκατομμύριο βαρέλια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

«Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια, που όλοι μαζί εφαρμόζουμε τις συμφωνίες, που είχαν επιτευχθεί τον Ιούνιο. Πρέπει να διασφαλίσουμε την αγορά, να αποκαταστήσουμε την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως.

Όπως γνωρίζετε, τον Σεπτέμβριο η παραγωγή έφθασε τις 700 χιλιάδες βαρέλια, παρότι, που και εμείς και η Σαουδική Αραβία αυξήσαμε σημαντικά την παραγωγή» δήλωσε ο Νόβακ.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ είχαν αποφασίσει από τον Ιούλιο να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου έως το 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Ωστόσο εξαιτίας της αισθητής πτώσης της παραγωγής πετρελαίου σε μια σειρά χώρες του ΟΠΕΚ, ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε ακόμη. Την παραγωγή πετρελαίου αυξάνουν κυρίως, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον Οκτώβριο του 2106 η Ρωσία παρήγαγε 11,247 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους η παράγωγή πετρελαίου κυμάνθηκε περίπου στα 11,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αριθμός που σημαίνει ότι η Ρωσία αποκατέστησε τις ποσότητες που είχε μειώσει, υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο της παραγωγής που είχε πετύχει πριν την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, 18:19