Οι επενδυτές ακινήτων διπλασίασαν τις αγορές μεγάλων οικοπέδων στη Ρουμανία (πάνω από 3.000 τετραγωνικά μέτρα ή τρία στρέμματα έκαστο) την προηγούμενη χρονιά, έχοντας αποκτήσει συνολικά 1.400 στρέμματα, σύμφωνα με στοιχεία της πολυεθνικής μεσιτικής εταιρείας CBRE που δημοσιεύονται στον ρουμανικό Τύπο.

Τα οικόπεδα αυτά θα φιλοξενήσουν μεγάλα έργα γραφείων, εμπορικά, οικιστικά, logistics, καθώς και μεικτών χρήσεων, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη Ρουμανία η ανάπτυξη μεικτών έργων, που συνδυάζουν γραφεία και διαμερίσματα, ή γραφεία και logistics, ή γραφεία και εμπορικούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειοψηφία των ακινήτων αυτών αγοράστηκε στο Βουκουρέστι.

Στον χώρο των γραφείων οι μεγάλοι παίκτες στη Ρουμανία είναι λιγότεροι από 10, με πρώτο όλων το fund Globalworth, ενώ σημαντική παρουσία έχουν και η Portland Trust, η Forte Partners, το Fund Blue House και άλλοι.

Σημειώνεται ότι, περίπου το 50% των μεγάλων οικοπέδων προς ανάπτυξη αγοράστηκαν από εταιρίες ανάπτυξης έργων logistics, με εταιρίες όπως η P3 και η WDP να έχουν αγοράσει 600.000 τ.μ. οικοπέδων πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης