Αύξηση της τάξης του 6% με 7% παρατηρείται στις τιμές των ακινήτων, που πωλούνται αυτή την περίοδο στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστα Αράπογλου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αράπογλου εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή, το κλίμα στις αγοραπωλησίες έχει αλλάξει, αφού κυρίως, όπως τόνισε, έχει αλλάξει η ψυχολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρατηρείται σημαντική αύξηση στον αριθμό των αγοραπωλησιών. Τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν σε ακίνητα, έχουν συνειδητοποιήσει πως έχουμε ξεφύγει από το επίπεδο των κατώτερων τιμών και για το λόγο αυτό έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον. Αυτό δείχνουν και τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, αλλά και των Τμημάτων Ακίνητης Περιουσίας των Τραπεζών, που ήδη καταγράφουν μια αύξηση 6-7 % σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι» σημείωσε ο κ. Αράπογλου.

Σημαντική παράμετρος, που ενισχύει την αγοραπωλησία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου αποτελεί και το γεγονός, όπως είπε, ότι σε συνδυασμό με τα μηδενικά επιτόκια των τραπεζών, έχει γίνει αντιληπτό από τους επίδοξους αγοραστές, ότι μια επένδυση σε ακίνητο είναι μια συμφέρουσα επιλογή.

«Όσοι έχουν χρήματα και επιθυμούν να τα επενδύσουν, προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, για να έχουν μια καλύτερη απόδοση, αν πρόκειται για ένα ακίνητο με απόδοση ή προσδοκούν ότι οι τιμές θα ανέβουν περισσότερο και θα είναι κερδισμένοι από την υπεραξία της επένδυσης», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αράπογλου στην αύξηση του «ρεύματος» της αγοραπωλησίας, σημαντικό ρόλο έχει παίξει η βραχυχρόνια μίσθωση και η αύξηση στις τιμές των ενοικίων που καθιστούν την αγορά ακινήτων, σε επένδυση με μικρότερα ρίσκα, σε συνδυασμό με τα μικρότερα κόστη, που δημιούργησε η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Θεωρώ ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, και διατηρηθεί η καλή ψυχολογία, εκεί που θα υπάρξει το επόμενο διάστημα και γενικότερα τα επόμενα χρόνια “έκρηξη” αγοραπωλησιών, θα είναι η αγορά κατοικίας. Ήδη τα ενοίκια έχουν αρχίσει να αυξάνονται πολύ, οι τράπεζες έχουν αρχίσει να δίνουν συμφέροντα δάνεια και νομίζω ότι όλο αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να υπάρξουν αγορές ακινήτων, ακόμη και οικοπέδων για να κατασκευαστούν καινούργιες οικοδομές» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αράπογλου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης