Ο πρώην γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) Πασκάλ Λαμί στρατολογήθηκε από την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Brunswick Group, όπου αναλαμβάνει επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η διεύθυνσή της την Πέμπτη.

Η Brunswick «ανακοινώνει σήμερα τον διορισμό του Πασκάλ Λαμί στη θέση του προέδρου του ευρωπαϊκού της τμήματος με έδρα τις Βρυξέλλες», αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας, που δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προερχόμενος από τις τάξεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), ο 72χρονος Λαμί διετέλεσε για οκτώ χρόνια επικεφαλής του ΠΟΕ, με βασική αποστολή την επίλυση συγκρούσεων για εμπορικά ζητήματα ανάμεσα στα 150 κράτη μέλη του διεθνούς οικονομικού οργανισμού — τις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Προηγουμένως υπήρξε διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ και κατόπιν επίτροπος Εμπορίου στην Κομισιόν του Ρομάνο Πρόντι.

Στο μεσοδιάστημα ο Λαμί έκανε ένα πέρασμα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Crédit Lyonnais, όταν ήταν ακόμη δημόσια, έως και λίγο καιρό πριν από την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας το 1999.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Brunswick του ανατέθηκε η διεύθυνση «του συνόλου των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων». Θα συμβουλεύει εξάλλου πελάτες της για ζητήματα «όπως οι εμπορικές συναλλαγές, η παγκόσμια οικονομία, τα πολιτικά διακυβεύματα και τα ρυθμιστικά πλαίσια», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο Γάλλος δήλωσε «περιχαρής που αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτές» και δεσμεύθηκε να συμβάλλει «οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν ένα παγκόσμιο περιβάλλον ολοένα πιο περίπλοκο», κατά το ίδιο δελτίο Τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης