Σε ύφεση θα παραμείνει η γερμανική οικονομία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας.

«Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση από τον Μάρτιο. Αυτή η εικόνα αναμένεται να διαρκέσει έως το μέσον του έτους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ για το σύνολο του α’ τριμήνου αναμένεται να υποχωρήσει «αισθητά», με χειρότερο μήνα τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα και εάν τα πρώτα μέτρα προστασίας χαλαρώσουν, η οικονομία θα εξακολουθήσει να είναι συγκρατημένη και θα ανακάμπτει μόνο σταδιακά».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 4,2% για το τρέχον έτος. Το Υπουργείο Οικονομίας ωστόσο υπογράμμισε ότι «οι περαιτέρω οικονομικές εξελίξεις υπόκεινται σε ασυνήθιστα μεγάλες αβεβαιότητες».

Η κυβέρνηση αναμένει πάντως «άνευ προηγουμένου» κάμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας και μεγάλη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και η ανασφάλεια των επενδυτών έχουν τεράστια επίδραση στην Γερμανία» επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης