Η στερλίνα διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά επίπεδα 11 μηνών έναντι ενός ασθενέστερου δολαρίου, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στη διήμερη συνάντηση της Τράπεζας της Αγγλίας για πιθανές ενδείξεις σχετικά με το αν τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Ο δείκτης PMΙ, που δείχνει ανάπτυξη στην κατασκευαστική βιομηχανία της Βρετανίας, υποχώρησε σε χαμηλό 11 μηνών τον Ιούλιο, είχε μικρή επίπτωση στο νόμισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στερλίνα άγγιξε το υψηλό της Τρίτης και το 1,3245 μετά τα στοιχεία, στο ισχυρότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, τα οποία είχε χτυπήσει μετά τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα τα οποία ήταν ισχυρότερα από το αναμενόμενο. Στη συνέχεια υποχώρησε προς το 1,3235 έναντι του δολαρίου.

Έναντι του ευρώ, η λίρα διαπραγματεύεται κατά 0,2% χαμηλότερα στις 89,58 πένες, σχεδόν σε χαμηλά επίπεδα εννέα μηνών.

Η ανακοίνωση του δείκτη PMI της Πέμπτης για τον τομέα υπηρεσιών της Βρετανίας θα ακολουθήσει την απόφαση πολιτικής της BoE, την τριμηνιαία έκθεση για τον πληθωρισμό και στη συνέχεια τη συνέντευξη Τύπου του Mark Carney.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα στοιχεία του κλάδου των κατασκευών δεν έχουν μεγάλη σημασία για την στερλίνα, ωστόσο ήταν τα τελευταίοι σε μια σειρά ασθενέστερων στοιχείων από τη βρετανική οικονομία, η οποία ξεκίνησε αργά τη χρονιά με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μόλις 1%.

Αυτά τα ασθενέστερα στοιχεία, μαζί με την αβεβαιότητα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί το και την επίδρασή του στην οικονομία, έχουν μειώσει τις προσδοκίες ότι η BoE θα αυξήσει τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης