Το πετρέλαιο αυξάνεται εκ νέου σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από την ισχυρή ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ, αλλά η συνεχιζόμενα υψηλή προσφορά από την ομάδα παραγωγών του ΟΠΕΚ κρατά τις τιμές υπό έλεγχο.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώνονται στα 50,32 δολάρια ανά βαρέλι, δηλαδή 15 σεντς, ή 0,3% ψηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο. Σήμερα και για πρώτη φορά από τις 25 Μαΐου, το WTI για πρώτη φορά άνοιξε πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια του αργού Brent κινούνται στα 52,85 δολ. το βαρέλι, δηλαδή 13 σεντς ή 0,25% υψηλότερα.

Τα συνολικά αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10% από τις κορυφές του τέλους Μαρτίου σε 483,4 εκατομμύρια βαρέλια και εποχικά διορθωμένα είναι τώρα για πρώτη φορά φέτος κάτω από τα επίπεδα του 2016 επίπεδα.

Το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου (API) δημοσιεύει σήμερα τα εβδομαδιαία στοιχεία για την αγορά πετρελαίου. Παρά τα χαμηλότερα αποθέματα των ΗΠΑ ωστόσο, υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό καλά προμηθευμένες, περιορίζοντας τις περαιτέρω αυξήσεις των τιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ αυξήθηκε αυτό το μήνα κατά 90.000 βαρέλια ημερησίως στο υψηλότερο επίπεδο του 2017 και τα 33 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λόγω της περαιτέρω ανάκαμψης της προσφοράς από τη Λιβύη, μία από τις χώρες που απαλλάσσονται από τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Αυτό έρχεται παρά την υπόσχεση του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μεταξύ του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και του Μαρτίου του 2018.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης