Οι τιμές πετρελαίου κινούνται σε υψηλό 13 μηνών την Τρίτη, καθώς οι περικοπές προσφοράς από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων προσφέρουν ώθηση στο αργό.

Ειδικότερα, το αργό τύπου Brent, παράδοσης Απριλίου, προσθέτει 14 cents ή 0,23% και κινείται στα 60,84 δολ. το βαρέλι. Παράλληλα, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Μαρτίου, ενισχύεται κατά 19 cents ή 0,33% και κινείται στα 58,15 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το Brent όσο και το WTI βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Ιανουάριο του 2020. Επιπλέον και τα δύο συμβόλαια κινούνται για έβδομη σερί ημέρα στο «πράσινο», σημειώνοντας το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί από τον Ιανουάριο του 2019.

Οι πρόσθετες μειώσεις προσφοράς από τον κορυφαίο εξαγωγέα, τη Σαουδική Αραβία, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, πέρα ​​από τις περικοπές από τον OPEC+, σφίγγουν τις προμήθειες και εξισορροπούν τις παγκόσμιες αγορές.

Οι επενδυτές ελπίζουν επίσης στην ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου εξαιτίας της κυκλοφορίας εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόοδος σχετικά με το οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ και η αισιοδοξία γύρω από τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά το υπόλοιπο του 2021 και ένα ελαφρώς ασθενέστερο αμερικανικό δολάριο βοηθούν την εικόνα (για ανάκαμψη), αν και υπάρχουν “σκεπτικά” δημοσιεύματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού» δήλωσε ο Stephen Innes, υψηλόβαθμο στέλεχος της Axi.

Ωστόσο ο ίδιος προειδοποίησε, ότι τόσο το Brent όσο και το WTI «κινούνται σε τιμές υψηλότερες εκείνων που θα δικαιολογούσε η οικονομική συνθήκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης