Υπάρχει ένα asset το οποίο προς το παρόν φαίνεται να διαθέτει “ανοσία” στον κοροναϊό: πρόκειται για το Bitcoin. Το γνωστότερο κρυπτονόμισμα κινείται στα 9.142,80 δολάρια την Τρίτη, επίπεδο το οποίο το bitcoin δεν είχε αγγίξει από τις αρχές Νοεμβρίου. Ίδια πορεία ακολουθούν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με τον δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto Index να κερδίζει 1,7% και να κινείται σε υψηλά άνω του διμήνου.

Πιθανή εξήγηση, μετά το μάλλον υποτονικό trading της περασμένης εβδομάδας, που συνέπεσε με την κινεζική Πρωτοχρονιά, αποτελεί το νέο στάτους “ασφαλούς καταφυγίου” για τους επενδυτές που έχει αποκτήσει το bitcoin, σε ένα πλαίσιο κατά το οποίο οι επενδυτές, υπό τον φόβο των επιπτώσεων του κοροναϊού, απομακρύνονται από τα πλέον επικίνδυνα assets.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου της JPMorgan Chase σημειώνει ότι “ορισμένα hedge funds που δεν έχουν ξεκάθαρη εκτίμηση για την πορεία που θα ακολουθήσει το Bitcoin βλέπουν ευκαιρίες στις έντονες διακυμάνσεις της τιμής του.

Ο Charlie McElligott της Nomura Securities International, από την πλευρά του, τονίζει ότι η πτώση της απόδοσης του 5ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017 “αποτελεί βασικό καταλύτη ανοδικής τάσης, τόσο για τον χρυσό όσο και για το Bitcoin”.

Το ευμετάβλητο της αξίας του Bitcoin είναι ευρέως γνωστό, καθώς στα τέλη του 2017 είχε φθάσει στα 19.000 δολάρια, πριν υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2019 το bitcoin ξεκίνησε τη χρονιά κοντά στα 3.000 ευρώ και έφτασε, τον Ιούνιο, στα 14.000 ευρώ, κλείνοντας τον Δεκέμβριο στα 7.158 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης