Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον έξι μηνών ενισχύεται η τιμή του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, εν μέσω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι προκλήσεις της διεθνούς οικονομίας οδηγούν τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται και τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του χρυσού ενισχύεται σήμερα κατά 0,51% και διαμορφώνεται στα 1.290,80 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου του 2018.

«Οι φόβοι για επιβράδυνση αποτελούν πηγή μεταβλητότητας για τις αγορές μετοχών, συμβάλλοντας ως εκ τούτου στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον χρυσό» σχολιάζει στο CNBC, αναλυτής της Julius Baer.

Στην ενίσχυση του πολύτιμου μετάλλου συμβάλλει και η εξασθένηση της δυναμικής του δολαρίου, εν όψει της επικείμενης συνάντηση του Τζερόμ Πάουλ με τους δύο προκατόχους του στη Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν και Μπεν Μπερνάνκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές πάντα καθιστά πιο ελκυστική την αγορά χρυσού» σπεύδει να προσθέσει αναλυτής της Adroit Financial Services.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης