Σε ιστορικό χαμηλό κατέρρευσε ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 11:59
Σε ιστορικό χαμηλό κατέρρευσε ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία κατέρρευσε τον Απρίλιο, σημειώνοντας την πλέον δραματική ιστορικά πτώση του στο χαμηλότερο επίπεδό του με βάση τα καταγεγραμμένα στοιχεία, καθώς η κρίση του κορωνοϊού πλήττει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία «με απόλυτο μένος», σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έρευνα Απριλίου, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo σημείωσε βουτιά στις 74,3 μονάδες από το πτωτικά αναθεωρημένο επίπεδο των 85,9 μονάδων του Μαρτίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να υποχωρήσει στις 80,0 μονάδες.

«Το κλίμα στις γερμανικές επιχειρήσεις είναι καταστροφικό» ανέφερε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ σε ανακοίνωση. «Η κρίση του κορωνοϊού πλήττει τη γερμανική οικονομία με απόλυτο μένος».

Η γερμανική οικονομία θα δει ενδείξεις ανάκαμψης από τα μέσα της χρονιάς, το νωρίτερο, δήλωσε σήμερα οικονομολόγος του Ifo, προσθέτοντας ότι η όποια ανάκαμψη από την ύφεση που πυροδοτήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού δεν αναμένεται να είναι τύπου V. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η γερμανική οικονομία βιώνει τη δυσκολότερη περίοδό της μετά την επανένωση της χώρας πριν από περίπου 30 χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 12:07