Σε νέο υψηλό 10 ετών σκαρφαλώνουν οι τιμές του χαλκού σήμερα, ξεπερνώντας το επίπεδο των $10.000 ανά τόνο για δεύτερη φορά αυτή τη δεκαετία, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την κρίση του κορωνοϊού, ενισχύοντας τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης.

Στο London Metal Exchange ο χαλκός τριών μηνών κερδίζει 0,4% στα 10.007 ανά τόνο, ενώ νωρίτερα σκαρφάλωσε έως τα 10.040 δολ. όπως μεταδίδει το Reuters.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για το κόκκινο μέταλλο από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν είχε σημειώσει ιστορικό ρεκόρ στα 10.190 δολ. ανά τόνο.

«Υπάρχουν πολλές μακροοικονομικές δυνάμεις που είναι ευθυγραμμισμένες και μαζί οδηγούν ολόκληρο τον κλάδο των εμπορευμάτων» σημειώνει η αναλύτρια της ING, Wenyu Yao.

«Οι επενδυτές ολοένα και περισσότερο εστιάζουν στο άνοιγμα των οικονομιών και την ανάκαμψη, ιδίως με το οικονομικό outlook στις ΗΠΑ να βελτιώνεται» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Την ίδια στιγμή, ο βρετανικός μεταποιητικός κλάδος αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 27 ετών τον προηγούμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης