Σε περικοπή 250 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, 11:39
Σε περικοπή 250 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ο όμιλος του χρηματιστηρίου του Λονδίνου London Stock Exchange Group ανακοίνωσε σήμερα περικοπές θέσεων εργασίας, αφού δημοσιοποίησε οικονομικά αποτελέσματα που συμβάδιζαν με τις προβλέψεις της αγοράς, υπό τον νέο επικεφαλής της, τον πρώην βετεράνο της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σουίμερ, ενώ το χρηματιστήριο ετοιμάζεται για το Brexit.

Ο Σουίμερ, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θεωρούνται ότι έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στο Brexit, όπως η εκκαθάριση των συναλλαγών, θα συνεχίσουν να έχουν καλές επιδόσεις, χωρίς να αλλάζει η θέση τους στην αγορά.

«Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε προκύψει από την κατάσταση του Brexit» δήλωσε ο Σουίμερ σε δημοσιογράφους.

«Αναμένουμε ότι οι ευκαιρίες διεθνούς ανάπτυξης θα αντισταθμίσουν τις όποιες αντιξοότητες στην αγορά το 2019» πρόσθεσε.

Η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών του LSE, η Turquoise, έχει κάνει αίτηση προκειμένου να λάβει άδεια για ένα κέντρο λειτουργίας στο Άμστερνταμ για να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους πελάτες μετά το Brexit, και ο Σουίμερ δήλωσε ότι αναμένεται η εξουσιοδότηση από τις ολλανδικές ρυθμιστικές αρχές.

Ωστόσο, εάν η Βρετανία εξασφαλίσει μια μεταβατική συμφωνία με την Ε.Ε., η διαπραγμάτευση των μετοχών που γίνεται σε ευρώ θα παραμείνει στο Λονδίνο, δήλωσε ο Σουίμερ.

Το χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή 250 θέσεων εργασίας για να εξοικονομήσει ετησίως 30 εκατ. λίρες. Το LSE ανακοίνωσε ότι προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 15% στα 931 εκατ. λίρες το 2018, με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 9% στα 2,14 δισ. λίρες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, 11:53