Σε πτωτική τροχιά το Bitcoin, «βουτιά» 19% για το Ripple

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 12:16
Σε πτωτική τροχιά το Bitcoin, «βουτιά» 19% για το Ripple
Συνεχίζει να απομακρύνεται από τα επίπεδα των 17.000 δολαρίων που άγγιξε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας το Bitcoin, ενώ πτωτικά κινείται και το πρόσφατα ενισχυμένο Ripple.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin γνωρίζει απώλειες της τάξεως του 4% και διαμορφώνεται στα 15.500 δολάρια. Την ίδια ώρα, το Ripple - που την τελευταία εβδομάδα κατέγραψε "άλμα" 160% - γνωρίζει "βουτιά" 19%, φθάνοντας στα 2,60 δολάρια και χάνοντας τα επίπεδα - ρεκόρ άνω των 3 δολ. που είχε αγγίξει πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι το Ripple, το τελευταίο διάστημα, επιδόθηκε σε ράλι, κατακτώντας τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος από άποψη κεφαλαιοποίησης, μετά από το Bitcoin, και με το Ethereum να έρχεται στην τρίτη θέση.

Το ψηφιακό νόμισμα θεωρείται από πολλούς ως ο λογικός "διάδοχος" του Bitcoin, καθώς οι επενδυτές αναζητούν νέες ευκαιρίες στα κρυπτονομίσματα και ενώ το Ripple φαίνεται να έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Το Ripple έχει γνωρίσει άνοδο 160% την τελευταία εβδομάδα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016, το κρυπτονόμισμα σημείωνε κέρδη 55.000%.

Και ενώ το Bitcoin και το Ripple έχουν πάρει τον "κατήφορο", το Ethereum αναρριχήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά. Το κρυπτονόμισμα, πρόσφατα, είχε ξεπεράσει τα επίπεδα - ορόσημο των 1.000 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, τα 2 δισ. δολ. ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin, ενός ψηφιακού νομίσματος που ξεκίνησε ως παρωδία, παίρνοντας το όνομά του από ένα meme στο Ίντερνετ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, 12:19