Ο χρυσός υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο μηνών, καθώς το δολάριο σκαρφαλώνει στα υψηλά επτά εβδομάδων λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η spot τιμή του χρυσού κινείται στα 1267,71 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός υποχωρεί 0,9% και οδεύει στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ με λήξη τον Δεκέμβριο υποχωρούν κατά 0,2% στα 1270 δολάρια η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κινείται σταθεροποιητικά στα 16,58 δολάρια η ουγκιά, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 913 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο υποχωρεί κατά 0,1% στα 938 δολάρια η ουγγιά.

Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street και το δολάριο αγγίζει το υψηλό επτά εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων λόγω των νέων ενδείξεων ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και των προσδοκιών της εφαρμογής των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία της αγοράς εργασίας για βραχυπρόθεσμους καταλύτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία απασχόλησης των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο πάντως αναμένεται να παρουσιάσουν επιβράδυνση λόγω των επιπτώσεων των τυφώνων Harvey και Irma.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης