Σε χαμηλό έξι και πλέον ετών ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Ιούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 13:44
Σε χαμηλό έξι και πλέον ετών ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Ιούλιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον ετών υποχώρησε τον Ιούλιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, τον οποίο καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, σε ακόμη μία ένδειξη ότι η κρίση στον μεταποιητικό τομέα οδηγεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προς την ύφεση.

Τα στοιχεία αποτελούν δυσοίωνη ένδειξη για τη γερμανική οικονομία που στηρίζεται στις εξαγωγές και έχει πληγεί από τη ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό, τις εμπορικές διαμάχες και την αβεβαιότητα για το Brexit.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε τον Ιούλιο στις 95,7 μονάδες από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 97,5 μονάδων του προηγούμενου μήνα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 97,1 μονάδες.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή πτώση και σηματοδοτεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.

«Ο πιο σημαντικός γερμανικός οικονομικός δείκτης υποδηλώνει ότι η γερμανική οικονομία κινείται προς ύφεση» δήλωσε ο Τόμας Γκίτζελ, αναλυτής της VP Bank.

Ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ δήλωσε ότι η γερμανική οικονομία κινείται προς ταραγμένα νερά, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες είναι λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και κοιτούν το μέλλον με αυξημένη επιφυλακτικότητα.

«Στη μεταποίηση, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος είναι σε ελεύθερη πτώση» δήλωσε ο Φιστ, με τον υποδείκτη για τον συγκεκριμένο τομέα να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2009.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 13:44