Το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών άγγιξε το δολάριο την Δευτέρα , μετά τα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ την Παρασκευή που έδειξαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της.

Το γουάν πλησίασε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας σημείωσαν απότομη άνοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στερλίνα σημειώνε άνοδο 0,55% στα 1,2159 δολάρια, μετά +1,5% την Παρασκευή. Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,28% στα 1,0674 δολάρια, μετά το  ράλι του 1,17% την Παρασκευή.

Το δολάριο σημείωσε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλειά του σε 12 χρόνια το τελευταίο τρίμηνο του 2022, κυρίως λόγω της πεποίθησης των επενδυτών ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια πέρα από 5%, από το τρέχον εύρος της 4,25%-4,50%.

Δύο ξεχωριστές εκθέσεις την Παρασκευή παρουσίασαν μια οικονομία που αναπτύσσεται και προσθέτει θέσεις εργασίας, αλλά όπου η συνολική δραστηριότητα γέρνει σε έδαφος ύφεσης, ωθώντας τους εμπόρους να ανταλλάξουν δολάριο έναντι μιας σειράς νομισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης