Θετική ήταν η πορεία των εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων το πρώτο τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων το 1ο τετράμηνο του 2018 ανήλθε σε 220 εκατ. ευρώ, έναντι 209 εκατ. ευρώ το 2017, καταγράφοντας αύξηση 4,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ η καλή πορεία του 1ου τετραμήνου αποτελεί συνέχεια του 2017 που ήταν η καλύτερη εξαγωγική χρονιά μετά το 2010.

Ωστόσο, η πορεία των εξαγωγών το 2ο δίμηνο (Μάρτιος – Απρίλιος) δεν εμφανίζει τον ίδιο δυναμισμό με το 1ο δίμηνο (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) του έτους.

Ελαφρώς θετικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας καταγράφοντας αύξηση 1,1% και φτάνοντας σε αξία τα 132 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, κάμψη εμφανίζουν οι εξαγωγές βαμβακιού οι οποίες το πρώτο τετράμηνο ανήλθαν σε 124 εκατ. ευρώ (-15,8%).

Η πτώση των εξαγωγών βαμβακιού οφείλεται κυρίως σε λόγους στρατηγικής των εταιρειών με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων τιμών.

Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 1ο τετράμηνο ανήλθαν σε 476 εκατ. ευρώ.

Αυξητικά κινήθηκαν και οι εισαγωγές ενδυμάτων στην ελληνική αγορά σημειώνοντας άνοδο 2,8%. Σε αξία οι εισαγωγές ενδυμάτων το 1ο τετράμηνο ανήλθαν σε 603 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του 1ου τετραμήνου οι πωλήσεις χονδρικής εμφανίζονται βελτιωμένες κατά 2%, ενώ άνοδο κατά 2,8% καταγράφουν και οι πωλήσεις λιανικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης