Σερβία: Ισχυρή η δημοσιονομική απόδοση το 2018, σύμφωνα με το ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:55
Σερβία: Ισχυρή η δημοσιονομική απόδοση το 2018, σύμφωνα με το ΔΝΤ

Ισχυρή δημοσιονομική απόδοση και ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 4,4%, τον υψηλότερο για πάνω από μια δεκαετία, κατέγραψε η σερβική οικονομία το 2018, σύμφωνα με όσα υπογραμμίστηκαν από τον Τζέιμς Ρόαφ (James Roaf), επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που επισκέπτεται το Βελιγράδι από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου.

Το οικονομικό πρόγραμμα της Σερβίας συνεχίζει να "παράγει" ισχυρά αποτελέσματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, συγχαίροντας τη Σερβία για τις επιδόσεις της στο πεδίο της μακροοικονομικής σταθερότητας, όπως επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η αποστολή του ΔΝΤ με επικεφαλής τον κ. Roaf επισκέπτεται τη σερβική πρωτεύουσα "για να αξιολογήσει την πορεία του 2018, να συζητήσει την πρόοδο στην εφαρμογή των δεσμεύσεων στο πλαίσιο του Εργαλείου Συντονισμού Πολιτικής (Policy Coordination Instrument- PCI) και να συμφωνήσει στις προτεραιότητες πολιτικής για το 2019", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:55