Την εκτίμηση ότι η Σερβία μπορεί να περιμένει ένα νέο «κύμα» επενδύσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα επόμενα χρόνια, διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (RKS), Μάρκο Τσάντεζ, έπειτα από τις επαφές που είχε, στο Άμπου Ντάμπι, με εκπροσώπους της εταιρείας Mubadala.

Ο κ. Τσάντεζ, τόνισε, ότι οι σερβικές επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν ώθηση στον εξαγωγικό προσανατολισμό των εταιρειών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε αγορές που επιθυμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, σημείωσε, ότι αντιπροσωπεία της εταιρείας Mubadala θα επισκεφθεί σύντομα το Βελιγράδι για να αξιολογήσει τα νέα επενδυτικά έργα. Οι δηλώσεις του έγιναν έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του τμήματος αεροναυπηγικής, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πληροφορικής της Mubadala, Χαλίντ Αμπντάλα Αλ Κουμπέισι (Khaled Abdulla Al Qubaisi).

Η Mubadala έχει «παρουσία» στη Σερβία, στο αιολικό πάρκο «Cibuk 1» και, όπως είπε ο κ. Τσάντεζ, «η γεωργία και η βιομηχανία τροφίμων είναι στο επίκεντρό τους, καθώς έχουν προσδιορίσει την αγροτική βιομηχανία ως στρατηγικό τομέα. Επίσης, ενδιαφέρονται για συνεργασία με την εταιρεία Comtrade, με την οποία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης