Σημαντική πρόοδο στην κατασκευή έργων υποδομών, κυρίως μεταφορών (οδικών και σιδηροδρομικών), έχει σημειώσει η Σερβία, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς.

Η ίδια επισήμανε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει ένας νέος επενδυτικός κύκλος, αξίας άνω των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, με έμφαση στη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εργαζόμαστε επίσης για την εφαρμογή απλοποιημένων διαδικασιών στα συνοριακά σημεία διέλευσης και για μικρότερους χρόνους αναμονής, ιδίως για τις μεταφορές φορτίου» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε ανακοίνωση του γραφείου της κ. Μιχαΐλοβιτς τονίζεται ότι στη διάρκεια της συνάντησης βρέθηκαν στο επίκεντρο οι ευεργετικές συνέπειες από την κατασκευή των νέων οδικών αξόνων, ιδίως στην ενίσχυση του διαμετακομιστικού εμπορίου, καθώς και τα σχέδια χρηματοδότησης έργων συντήρησης οδικών “διόδων”.

Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας υπογράμμισαν τα σημαντικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης