Από τη Λέσβο ξεκίνησε για τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος τον νέο κύκλο περιφερειακών συναντήσεων εργασίας, στις οποίες συμμετέχουν τοπικά μέλη του Συνδέσμου και εκπρόσωποι φορέων των προορισμών. Η επόμενη περιφερειακή συνάντηση του ΣΕΤΕ, μέσα στον Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθεί στην Κω.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας συζητούνται, μεταξύ άλλων, θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού, την ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από το Σύνδεσμο, εξετάζονται οι προοπτικές της περαιτέρω προώθησης των προορισμών με την συμβολή της Marketing Greece.

Στις αποστολές του ΣΕΤΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου συνοδεύεται από τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου κ. Γιώργο Αμβράζη, τον γενικό διευθυντή του ΙΝΣΕΤΕ κ. Ηλία Κικίλια και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Marketing Greece κ. Ιωάννα Δρέττα.

Πέρσι, από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, ο ΣΕΤΕ πραγματοποίησε 11 περιφερειακές συναντήσεις εργασίας στην Αλεξανδρούπολη, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στην Πάτρα, στη Σαντορίνη, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Τρίπολη, στη Λαμία και στα Ιωάννινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Λέσβο, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το 2018, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΕΤΕ, δήλωσε την υποστήριξή του στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από τους τοπικούς φορείς για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκάλεσε η προσφυγική/ μεταναστευτική κρίση ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που ισχύει, ακόμη, το εν λόγω καθεστώς.

Για το 2017, η πρώτη περιφερειακή συνάντηση του ΣΕΤΕ, με επίκεντρο τη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην Πάτρα. Ακολούθησαν, τον ίδιο μήνα, άλλες τρεις συναντήσεις στην Αλεξανδρούπολη, στο Βόλο και στη Σαντορίνη.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, πέραν των συναντήσεων που είχε, επισκέφτηκε και την πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ενώ στο Βόλο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους γυναικείων συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων. Στην Σαντορίνη πέραν των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το ζήτημα του υπερτουρισμού, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου όπου συζητήθηκαν οι σύγχρονες λύσεις που χρειάζεται να υλοποιηθούν για την καλύτερη διαχείριση και προώθηση των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής συνάντησης στην Θεσσαλονίκη, τον Ιούλιο του 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα μέλη του προεδρείου του φορέα “Οίνοι Β. Ελλάδος” κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους οινοπαραγωγούς και οι τρόποι που τα τοπικά κρασιά, αφενός μπορούν να αναδειχθούν μέσω του οινοτουρισμού και αφετέρου να συνδυαστούν με την τουριστική εμπειρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης