Οι κλάδοι των κατασκευών και των δομικών υλικών θα αποτελέσουν την προμετωπίδα για την επίτευξη μιας οικονομίας χαμηλού άνθρακα στο άμεσο μέλλον, δεδομένου ότι τόσο οι επιχειρήσεις του κλάδου καλούνται να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα στην παραγωγή υλικών, στα εργοτάξια και στις εγκαταστάσεις τους, ενώ και οι ίδιοι οι πελάτες αναθέτουν έργα με βασικό κριτήριο τη βιωσιμότητα.

Αυτό επεσήμανε ο Richard Marshall, Επικεφαλής του Τομέα Υποδομών και Ενέργειας της Fitch Solutions (Head of Infrastructure, Power & Renewables Research), μιλώντας στο Εργαστήριο Στρατηγικής Πληροφόρησης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Fitch την Πέμπτη, στα γραφεία του Συνδέσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εργαστήριο συμμετείχαν ανώτατα στελέχη από 50 επιχειρήσεις και παρουσιάστηκαν οι τάσεις που διαμορφώνονται στην παγκόσμια αγορά και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στους κλάδους των υποδομών, δομικών υλικών, ενέργειας και τροφίμων-ποτών.

Ο κ. Marshall τόνισε ότι ο κλάδος των υποδομών προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη στις Ασιατικές χώρες με επίκεντρο την Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Καμπότζη και Μυανμάρ.
Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία του Φυσικού Αερίου ως πηγής ενέργειας και προέβλεψε σημαντική άνοδο παγκοσμίως, σε έργα που συνδέονται με την άντληση και μεταφορά του.

Ο κ. Δημήτρης Χατζάκης, Εμπορικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ εστίασε στις ευκαιρίες που δημιουργεί η στροφή πολλών Ευρωπαϊκών χωρών από την πυρηνική ενέργεια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στέφανος Λατίνος, International Markets Director της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., ανέλυσε τις κυρίαρχες διατροφικές τάσεις στην παγκόσμια αγορά, με κύρια την υγιεινή διατροφή και προέβλεψε αντίστοιχο προσανατολισμό του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Θεόδωρος Σταματίου, Senior Economist της Eurobank, παρουσίασε οικονομική ανάλυση των Ελληνικών εξαγωγών. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι το 49% των εταιριών που συμμετέχουν στις επιχειρηματικές αποστολές του ΣΕΒ έχουν καταλήξει σε εμπορικές συμφωνίες ή βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένων διαπραγματεύσεων με αγοραστές και ανακοίνωσε τις επόμενες επιχειρηματικές αποστολές του ΣΕΒ σε Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη, Ιρλανδία, Λιθουανία και Ουκρανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης