Σι Τζινπίγκ: Σημαντική πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 14:30
Σι Τζινπίγκ: Σημαντική πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον

Νέα σημαντική πρόοδος έχει γίνει στο κείμενο της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας Κίνας - ΗΠΑ τον περασμένο ένα και πλέον μήνα, ανέφερε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε μήνυμά του προς τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη.

Στο μήνυμα, που μετέφερε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, σε συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Σι ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού, ισότητας και αμοιβαίου οφέλους και να λύσουν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ώστε να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις για το κείμενο της συμφωνίας.

Με την παρούσα κατάσταση, μία υγιής και σταθερή ανάπτυξη των σινοαμερικανικών σχέσεων είναι προς το συμφέρον τόσο του κινεζικού όσο και του αμερικανικού λαού, καθώς και προς το συμφέρον λαών άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο, και απαιτεί ιδιαίτερα τη στρατηγική καθοδήγησή τους, σημείωσε ο Σι προς τον Τραμπ.

Ο Σι είπε, επίσης, ότι είναι έτοιμος να έχει άμεση επαφή με τον Τραμπ με διάφορους τρόπους και ότι πιστεύει πως οι σινοαμερικανικές σχέσεις θα σημειώσουν νέα και μεγαλύτερη πρόοδο υπό την κοινή καθοδήγησή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 14:36