Υπάρχει κάθε λόγος για να έχουμε εμπιστοσύνη στο μέλλον της κινεζικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της πρώτης διεθνούς έκθεσης εισαγωγών στη Σανγκάη.

Αυτήν τη στιγμή, η κινεζική οικονομία παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή και καταγράφει καλή πρόοδο, τόνισε ο Σι, επικαλούμενος στοιχεία όπως ο ρυθμός ανάπτυξης που διαμορφώθηκε στο 6,7% τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κινεζική οικονομία πραγματικά έχει καλές επιδόσεις, εντός ενός εύλογου εύρους, δίνοντάς μας ισχυρά θεμέλια για να πετύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους για το σύνολο του έτους» δήλωσε ο Σι.

Συγκριτικά με άλλες μεγάλες οικονομίες, η Κίνα συνεχίζει να βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ, επεσήμανε ο Σι.

Τα θεμελιώδη για υγιή και σταθερή οικονομική ανάπτυξη παραμένουν αμετάβλητα, οι απαραίτητοι παράγοντες παραγωγής για ανάπτυξη υψηλής ποιότητας παραμένουν αμετάβλητοι και η συνολική δυναμική για μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα και πρόοδο παραμένει επίσης αμετάβλητη, δήλωσε ο Σι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσπάθειες για εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας έχουν απελευθερώσει νέους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης, πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Με την πρωτοβουλία Belt and Road να εφαρμόζεται περαιτέρω, οι διμερείς επενδύσεις και το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή συνεχίζουν να ενισχύονται, επεσήμανε ο Σι.

«Συνολικά, υπάρχουν όλες οι ευνοϊκές συνθήκες για μακροπρόθεσμη, υγιή και σταθερή ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης