Σημαντικές επαφές της Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, 01:56
Σημαντικές επαφές της Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την περιφερειακή και παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των συναντήσεων η υπουργός «ανέδειξε τον αναβαθμισμένο διεθνή ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση πολιτικών για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις ελληνικές πρωτοβουλίες στην ανάληψη νέων δράσεων και την προώθηση νέων συνεργασιών με στόχο ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου».

Σημειώνεται, ότι η κ. Κουντουρά ήταν ομιλήτρια στην 9η Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ) για την πρόοδο στην ανάπτυξη του τουρισμού στο «Δρόμο του Μεταξιού». Στην παρέμβασή της, επεσήμανε την ενεργή στήριξη της Ελλάδας στο όραμα του ΠΟΤ για τον Τουρισμό στο «Δρόμο του Μεταξιού», και την επιτυχημένη διοργάνωση της 8ης Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018. Παρουσίασε επίσης τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου.

Επίσης, η υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ, Zurab Pololikashvili, ο οποίος τη συνεχάρη για την προσωπική της διεθνή αναγνώριση και για τα τέσσερα βραβεία που παρέλαβε στην ΙΤΒ, και τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό συνεργάτη στη χάραξη παγκόσμιων πολιτικών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Κουντουρά και ο κ. Pololikashvili συζήτησαν για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία τους, με επίκεντρο την μεγάλη πρόκληση της ψηφιακής μετάβασης του τουρισμού.

Η υπουργός ήταν επίτιμη προσκεκλημένη και στη συνεδρίαση του Global Tourism Resilience & Crisis Management Center, τη διεθνή πρωτοβουλία του Υπουργού Τουρισμού της Τζαμάικα, Edmund Bartlett, με στόχο την κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο για τη δημιουργία πλαισίου διαχείρισης των προκλήσεων στον τουρισμό και κρίσεων προορισμού.

Επιπλέον, η υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με την Αιγύπτια ομόλογό της, Rania Al-Mashat, και τον υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββα Πέρδιο, στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Βερολίνο. Συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της τριμερούς τουριστικής συνεργασίας και επέκτασής της σε τομείς πέραν του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, με στόχο την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από μακρινές και υπερατλαντικές αγορές. Η κ. Al-Mashat και ο κ. Πέρδιος, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο, εξέφρασαν την βούλησή τους να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της Eλληνίδας υπουργού για την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης για την προώθηση νέων συνεργασιών που δημιουργούν νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες και αμοιβαία οφέλη.

Τέλος, η κ. Κουντουρά υποδέχτηκε στο ελληνικό περίπτερο της ITB τον Τούρκο ομόλογό της, Mehmet Ersoy. Σύμφωνα με το υπουργείο, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή και ειδικά για την ενίσχυση της κρουαζιέρας που αποτελεί τομέα κοινού ενδιαφέροντος. Συζήτησαν και συμφώνησαν από κοινού ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή είναι καθοριστικός παράγοντας για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών στην Αν. Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, 01:58