Συνάντηση Γεωργιάδη - εξαγωγέων: Στο επίκεντρο η δημιουργία διεθνούς εμπορικής ζώνης στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:52
Συνάντηση Γεωργιάδη - εξαγωγέων: Στο επίκεντρο η δημιουργία διεθνούς εμπορικής ζώνης στη Θεσσαλονίκη

Η δημιουργία διεθνούς εμπορικής ζώνης στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας Γιώργο Κωνσταντόπουλο, παρουσία των υφυπουργών Νίκου Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «συζητήσαμε για σχέδια τα οποία, πράγματι αν  υλοποιηθούν, θα δώσουν τελείως διαφορετική ώθηση στη Βόρεια Ελλάδα. Τα βλέπω, όχι απλώς θετικά, πάρα πολύ θετικά. Άλλωστε έχει γίνει προεργασία. Είμαστε εδώ για να πάμε με τη συνήθη μας ταχύτητα».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως «με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το βασικό θέμα που συζητήσαμε ήταν η δημιουργία μιας διεθνούς εμπορικής ζώνης στη Θεσσαλονίκη, μιας ζώνης παθητικής και ενεργητικής τελειοποίησης, η οποία θα δώσει νέα ώθηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και των όμορων χωρών. Είναι ένα μεγαλεπήβολο ίσως για ορισμένους σχέδιο, το οποίο, χάρη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, πιστεύουμε  ότι τάχιστα θα υλοποιηθεί».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός σήμερα συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κ. Κόλλια και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γ. Στασινό όπου και είχαν «διεξοδική συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργού στο Twitter.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:52