Συνεργασία Ελλάδας και Εσθονίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 19:50
Συνεργασία Ελλάδας και Εσθονίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας και τον Εσθονό CIO (Chief Information Officer) Σιμ Σικούτ είχε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στο περιθώριο του Tallinn Digital Summit 2019 που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου. Βασικό θέμα που συζητήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών ήταν η αμοιβαία πολιτική βούληση για συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την επιμόρφωση των πολιτών στις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και για την μεταφορά καλών πρακτικών.

Ο κ. Πιερρακάκης κι ο κ. Ζαριφόπουλος είχαν σειρά επαφών και επισκέψεων σε φορείς στο Ταλλίν της Εσθονίας που σχετίζονται με την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Tallinn Digital Summit 2019 η ελληνική αποστολή ήταν επίσημη προσκεκλημένη της εσθονικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και πολιτικής.

Ο υπουργός, ο υφυπουργός και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, πρόσωπα που έχουν διακριθεί για τις καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στο πεδίο των ψηφιακών εφαρμογών, ξεναγήθηκαν στο e-Estonia, το Κέντρο Ενημέρωσης για την διαδικασία ψηφιοποίησης που ακολούθησε η χώρα και τις πρακτικές εφαρμογές αυτής. Επίσης, επισκέφτηκαν το «Κέντρο Αριστείας Κυβερνοασφάλειας» του ΝΑΤΟ και τις εγκαταστάσεις του EU - LISA, Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Επιχειρησιακή Διαχείριση ΙΤ Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, 19:50