Μνημόνια συνεργασίας με πέντε περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους που προβλέπουν μεταξύ άλλων την εκατέρωθεν συμμετοχή στη διοίκηση υπέγραψε ο ΣΕΒ. Συγκεκριμένα τα μνημόνια υπεγράφησαν με τους Βιομηχανικούς Συνδέσμους Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ), Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ).

«Με την συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και το Συντονιστικό Συμβούλιο Περιφερειακών και Τοπικών Οργανώσεων, ο ΣΕΒ εμβαθύνει τη θεσμική συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς της περιφέρειας. Ανοίγει έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας στη χώρα μας», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, με τις καταστατικές αλλαγές που θα προταθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση, δημιουργούνται 5 νέες, μη αιρετές θέσεις στο ΔΣ του ΣΕΒ για τα μέλη των βιομηχανικών συνδέσμων της περιφέρειας, ενώ αντίστοιχα εκπρόσωπος του ΣΕΒ θα συμμετάσχει στα ΔΣ των συνδέσμων. Η θεσμική συνεργασία πρόκειται να επεκταθεί και σε μια σειρά κοινών δράσεων που περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

– Συλλογικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της βιομηχανίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

– Διοργάνωση εξειδικευμένων εργαστηρίων στην έδρα κάθε περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Κοινές προτάσεις για βελτίωση του σχεδιασμού και της υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων του ΕΣΠΑ σε κάθε περιφέρεια.

– Σύσταση ομάδων διευθυντών παραγωγής από τις παραγωγικές μονάδες της περιφέρειας για ανάδειξη προβλημάτων τοπικού ενδιαφέροντος.

– Συμμετοχή περιφερειακών επιχειρήσεων στις επιχειρηματικές αποστολές του ΣΕΒ στο εξωτερικό.

Χαιρετίζοντας το νέο πλαίσιο θεσμικής συνεργασίας ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε: «Η ικανότητα της χώρας μας για ανάπτυξη και ευημερία δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή και τη συνεργασία με την περιφέρεια.
Δουλεύοντας από κοινού, με σχέδιο και συνέπεια, μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο για μια Ελλάδα με περισσότερους παραγωγούς που αξιοποιούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και δημιουργούν αξία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης