Την στιγμή που η χώρα αναζητεί επενδύσεις και συνεννόηση, η κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξής του.

Ένα τελευταίο παράδειγμα, όπως είπε, είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται σήμερα στην Βουλή, με διατάξεις που βρίσκουν αντίθετους εργοδότες και εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε, με νόημα ότι: «Ταυτόχρονα επιχειρείται να διχασθεί η επιχειρηματικότητα σε “καλούς” και “κακούς”.

Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πόλωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο».

Σημειώνεται ότι η δήλωση του κ. Φέσσα έρχεται, στον απόηχο της επίθεσης του Πρωθυπουργού στον ΣΕΒ κατά την ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη, στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση του συνδέσμου, είχε πει ότι «επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του ’19 και του ’20, δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι».

Είχε προσθέσει, δε, για το ζήτημα περικοπής των συντάξεων ότι «θα συμβούλευα την ηγεσία του ΣΕΒ να πάψει να εκτίθεται…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης